Winnaar Communicatieprijs Brabant 2018!

Wordt u onze nieuwe directeur? (klik hier voor de film!)

Schaarste in het onderwijs voor goede leerkrachten, maar nog meer voor directeuren met ervaring. Na een standaard vacature in het najaar van 2018 waar nauwelijks respons op kwam, vroeg de Willem van Oranje Scholengroep om een wervende, vernieuwende sollicitatie campagne. idee VanDaan sloot aan bij de missie van de scholengroep: ‘Zie je leerling’ en maakte met de input van leerlingen een wervende communicatie campagne.
28-03-2019, Tilburg

De communicatieprijs van Brabant winnen is naast de geweldige BONK ook een fantastische waardering en aanmoediging voor mijn werk. En als ik daar dan gisteren zo sta, tussen de ASML, de grote biermerken, NAC en vele andere dan voel ik een gepaste trotsheid. Daar sta ik dan. Wat is winnen leuk!

Met mijn onderwijsachtergrond bekijk ik scholen vanuit leerlingen. Zo ook toen de Willem van Oranje Scholengroep mij vroeg om een nieuwe directeur te vinden. Hun missie: leerlingen zien! Ik had een idee. Ze écht zien, met hen een film maken en opvallende foto’s met een dikke knipoog. Hen de verantwoordelijkheid geven. En zo was er ineens de eerste sollicitatiecommissie van leerlingen in Nederland. Dat inspireerde niet alleen mij, maar heel Nederland. Het jeugdjournaal, RTL nieuws, omroep Brabant, Trouw, Brabants Dagblad, BBC, ongekend. Zo'n 3 miljoen mensen hebben hierdoor de campagne bekeken.

En het maakte die  opening in de gedachten van onderwijs Nederland. Een nieuwe trend: Hoe serieus nemen wij onze leerlingen? Hoe kunnen wij leerlingen meer betrekken in het onderwijs proces

Door de puurheid van de Waalwijkse kinderen, hun sollicitatievragen, humor en spontaniteit is de nieuwe directeur gevonden. Laten we allemaal bij elke campagne op zoek gaan naar het kind in onszelf. Gegarandeerd succes.

 

Publicaties in de pers:

Het Jeugdjournaal, Trouw, Brabants Dagblad, Omroep Brabant nieuws, CNV school journaal, BBC nieuws, Joop, De Maasroute, Weekblad Waalwijk

Communicatie met emotie Dat is precies waar Idee VanDaan in uitblinkt. Omdat je mensen wilt raken met een concrete campagne die een gevoel of emotie deelt.